Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Για τις εκλογές των Υ.Σ. Αθήνα, 10-11-2014

Συνάδελφοι,

ως ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ευχαριστούμε τους χιλιάδες καθηγητές που μας στήριξαν στις εκλογές για τα Υ.Σ.. Δίνουμε συγχαρητήρια στους εκατοντάδες υποψηφίους μας που συγκρότησαν τα ψηφοδέλτιά μας σε ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ. Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι οι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε Α/θμια και Β/θμια με τη συμμετοχή τους σε αυτές τις εκλογές θωράκισαν το θεσμό των αιρετών εκπροσώπων δηλώνοντας ότι θέλουν να τους εκπροσωπούν βάσει ιδεολογιών και μέσα από εκλογικές διαδικασίες με απλή ανόθευτη αναλογική.
Οι αιρετοί εκπρόσωποι που εκλέχτηκαν με βάση της αρχές, τις αξίες και τις προτάσεις – θέσεις της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ δεσμεύονται να ελέγχουν συνεχώς και αδιάλειπτα τη διοίκηση για τυχόν αυθαιρεσίες και να αγωνίζονται για αντικειμενικότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία.  Ως ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ αγωνιζόμαστε για όλα τα δίκαια αιτήματα όλων των συναδέλφων.
Ως Νέα Συνδικαλιστική Παράταξη κρίνουμε επιτυχή την κάθοδό μας στις εκλογές για τα Υ.Σ.. Και αυτό όχι διότι εκλέξαμε αρκετούς αιρετούς εκπροσώπους σε ΠΥΣΔΕ από τη Θράκη έως την Κρήτη, με δύο μεγάλες πρωτιές σε Ηράκλειο και Ροδόπη ή διότι εκλέξαμε αιρετούς εκπροσώπους στα ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου αλλά επειδή εισαγάγαμε μια νέα συνδικαλιστική κουλτούρα στην εκπαίδευση. Μια Νέα Συνδικαλιστική κουλτούρα η οποία δηλώνει ότι ως Παράταξη δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια αλλά επιδιώκουμε μέσα από τον διάλογο, καταθέτοντας την ιδεολογία μας, τις θέσεις μας και τις αρχές μας να συνθέσουμε απόψεις, έτσι ώστε να πετύχουμε τον κύριο στόχο μας που δεν είναι άλλος από τη διεύρυνση της ποιότητας της παρεχόμενης Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Θετική κρίνεται και η παρουσία μας στο ΚΥΣΔΕ. Στον ελάχιστο χρόνο που δόθηκε από την παράτυπη εγκύκλιο του Υπουργείου για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, καταφέραμε με 94 υποψηφίους , από 27 διαφορετικές ειδικότητες, με μέσο όρο ηλικίας περίπου στα 40 έτη, χωρίς κανένας από αυτούς να είναι εν ενεργεία αιρετός να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και την ψήψο 4.500 περίπου συναδέλφων.

Γιατί εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να ξεχωρίσουμε συνάδελφέ μου από τον κόσμο, Εμείς αγωνιζόμαστε για να σμίξουμε τον κόσμο.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

http://pek-de.blogspot.gr pek.dekp@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου