Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…- Αθήνα, 05-10-2015

Σα να μην έφταναν τα  δεινά τα οποία  επισώρευσε η αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική που άσκησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στην εκπαίδευση, (κλειστά σχολεία, χιλιάδες κενά που δεν μπορούν να καλυφθούν, πρωτοφανής καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, αλαλούμ  με τους αναπληρωτές, υπολειτουργία  των σχολείων ειδικής αγωγής),  έρχεται τώρα η νέα πολιτική ηγεσία να συνεχίσει την πολιτική της  άγνοιας και της αδιαφορίας.
Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της νέας πολιτικής ηγεσίας για το μάθημα των Θρησκευτικών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η άγνοια την οδήγησε στις δηλώσεις περί απαλλαγής των μαθητών από την υποχρεωτική παρακολούθηση των Θρησκευτικών, όταν μάλιστα υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση που ρυθμίζει το ζήτημα. Άστοχη θεωρούμε  και την ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ,  ΟΙΕΛΕ, ΠΕΘ)  και κυρίως με τους καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών για τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας του.
   Η αδιαφορία για τις συνέπειες της ασκούμενης πολιτικής συνεχίζεται. Αρχές Οκτώβρη, ενώ έχουν συγκροτηθεί τα προγράμματα των σχολείων - όσων λειτουργούν-.  και έχουν ανατεθεί τα μαθήματα  στους εκπαιδευτικούς, στέλνεται νέα υπουργική απόφαση για νέες αναθέσεις μαθημάτων.
Η  υπουργική απόφαση για νέες αναθέσεις μαθημάτων θα διαταράξει τη λειτουργία των σχολείων, θα προκαλέσει στρεβλώσεις  και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι  λύνει.
Μπορεί “κάποιος” να μας απαντήσει τι ακριβώς έρχεται να διορθώσει η νέα απόφαση για τις αναθέσεις;
Μπορεί “κάποιος” να μας διαβεβαιώσει ότι δε θα υπάρξει νέα αύξηση ωραρίου;
Μπορεί “κάποιος” να μας απαντήσει  πότε και αν θα καλυφθούν τα χιλιάδες κενά;
                Τρεις ημέρες μετά την αποστολή των οδηγιών στα σχολεία, οι παλινωδίες επιτείνονται με τη διευκρινιστική οδηγία του Υπουργείου: «οι Υπουργικές Αποφάσεις θα ισχύσουν μετά τη δημοσίευσή τους στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως».

                Ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών αγωνιζόμαστε για την ενότητα του κλάδου μας. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε “αφορισμούς” ειδικοτήτων, σε αντιεπιστημονικούς – αντιπαιδαγωγικούς πειραματισμούς που πλήττουν την ήδη λαβωμένη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση. Ουσιαστικός διάλογος εδώ και τώρα με γνώμονα πάντα την προαγωγή της παιδείας των μαθητών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου