Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Άμεσο σχέδιο και προτάσεις για την αντιμετώπιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης και των προβλημάτων της εκπαίδευσης. Αθήνα, 29-02-2016

Συνάδελφοι, 

Σε μια συγκυρία κατά την οποία τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας πλήττονται βάναυσα από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ όχι μόνο δεν μπορεί να συσπειρώσει και να εμπνεύσει τον κλάδο αλλά απαξιώνει και τις καταστατικές συλλογικές μας διαδικασίες. Για άλλη μια φορά προκήρυξε Γ.Σ. Προέδρων χωρίς εισήγηση, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και προσανατολισμό. Κάλεσε τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν Γ.Σ. ανακοινώνοντάς τους μόνο τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. των Προέδρων. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μην πραγματοποιηθούν Γ.Σ. ΕΛΜΕ.

Συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε όλοι την κρίση που περνάνε οι ΓΣ του κλάδου. Με αυτές τις πρακτικές το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαξιώνει ακόμα περισσότερο τις συλλογικές διαδικασίες. Ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών δε θα συναινεσουμε σε αυτήν τη “φαρσοκωμωδία”. Απαιτούμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ άμεσο σχέδιο και προτάσεις για την αντιμετώπιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης και των προβλημάτων της εκπαίδευσης. Καταθέτουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας ότι μόνο με σχεδιασμένους και καλά οργανωμένους πανδημοσιοϋπαλληλικούς - πανεργατικούς αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που μας επιβάλλεται. Είμαστε αντίθετοι στα μέτρα της κυβέρνησης ( εργασιακά, ασφαλιστικό, μισθολογικά ) και στον προσχηματικό – ανύπαρκτο διάλογο για την Παιδεία.


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου