Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για συγκρότηση επιτροπής για τροποποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων π.δ. 50/1996 και π.δ. 1/2003


Σήμερα, 26/09/2014, ενημερώθηκε το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με κείμενο από το Γραφείο Υπουργού ότι η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας πρόκειται να συγκροτήσει ομάδα εργασίας η οποία θα επεξεργαστεί προτάσεις για την τροποποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων:
α) Του Π.Δ. 50/1996.
β) Του Π.Δ. 1/2003.
           
Ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.) Δ.Ε., από θέση αρχής δεν είμαστε αντίθετοι στο διάλογο. Είμαστε εδώ, για να συμβάλλουμε στη συζήτηση όλων των εκπαιδευτικών θεμάτων με βάση τις αρχές και τις αξίες που μας διέπουν. Πιστεύουμε στην αντικειμενικότητα για όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές, που θα εφαρμόζεται για όλους.

Από θέση αρχής, σε σχέση με το Π.Δ. 1/2003, δηλώνουμε ότι δε χαρίζουμε σε κανέναν τη δημοκρατία και την αναλογικότητα, διότι ανήκουν σε όλους.
           
Σε σχέση με τα πρόσωπα που ορίστηκαν από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. (ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ, Παρεμβάσεις), παρόλο που τα σεβόμαστε ως συναδέλφους, διαφωνούμε, για τον κύριο λόγο ότι, όταν το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. ορίζει εκπροσώπους της Ομοσπονδίας σύμφωνα με το καταστατικό της, αυτοί οφείλουν να είναι ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας. Σε άλλη περίπτωση, κάποια από τα άλλα δημοκρατικά εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ.
           
Όσον αφορά στους αιρετούς εκπροσώπους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων  των εκπαιδευτικών δεν εκπροσωπούν τις ομοσπονδίες τους αλλά  εκλέγονται δημοκρατικά, με απλή αναλογική, από το σύνολο των συναδέλφων, έτσι ώστε να υπερασπίζονται τα  δίκαια δικαιώματα των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Να ελέγχουν τη διοίκηση για τυχόν αυθαιρεσίες.

Να υπερασπίζονται τη δημοκρατία!

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.
Αξίες και Αρχές από το παρελθόν

για τον Συνδικαλισμό του μέλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου