Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Κομματικές – Παραταξιακές λογικές οδηγούν τον κλάδο σε αδιέξοδο- Αθήνα, 09-03-2015

Συνάδελφοι,
στις 26-02-2015, ημέρα Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί άμεσα συνεδρίαση του Δ.Σ., έτσι ώστε να εκδοθεί Δελτίο Τύπου από την πλευρά της Ο.Λ.Μ.Ε. Η πρότασή μας απορρίφθηκε και η απόφαση για το Δελτίο Τύπου παραπέμφθηκε για το τακτικό Δ.Σ. της Ομοσπονδίας την Τρίτη, 03-03-2015. Δυστυχώς μέχρι σήμερα το Δ.Σ. δεν έχει καταφέρει να εκδώσει Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση. Όλο αυτό το διάστημα βέβαια έχουν υπάρξει πολλές βαρύγδουπες δηλώσεις και ανακοινώσεις που μόνο στόχο έχουν τα κομματικά – παραταξιακά ακροατήρια. Επιπρόσθετα, αντικαταστατικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί πλήττουν το κύρος της Ομοσπονδίας και αντιβαίνουν στη συνδικαλιστική δεοντολογία.
Όλα όμως τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης παραμένουν άλυτα. Καλούμε όλες τις Παρατάξεις μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μακριά από κομματικούς δογματισμούς και ιδεοληψίες του παρελθόντος, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.
Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών ως μια νέα κίνηση που δεν εξυπηρετεί κομματικές επιδιώξεις πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξουμε τον στερεοτυπικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζαμε τις εξελίξεις. Απαιτούνται μετριοπάθεια και σχετικοποίηση στον παραταξιακό λόγο, κουλτούρα ουσιαστικής συνεργασίας.
Κανείς δεν μπορεί να αυτοαναγορευτεί σε τιμητή της αλήθειας και του πολιτικά ορθού. Η όποια παραταξιακή αυταρέσκεια δεν έχει σήμερα καμιά αξία. Αντίθετα απαιτούνται ενότητα στη βάση των εργαζομένων, ευρείες και ουσιαστικές πλειοψηφίες στα βασικά μας αιτήματα, στους μεγάλους μας στόχους.
Γιατί χωρίς ουσιαστικές συνθέσεις δεν μπορεί να υπάρξει συνδικαλισμός!
Το επόμενο χρονικό διάστημα, σε όλα τα θεσμικά όργανα τα κλάδου ( Γ.Σ. ΕΛΜΕ, Δ.Σ. ΕΛΜΕ, Δ.Σ. ΟΛΜΕ) εργαζόμαστε συστηματικά για την ενότητα του κλάδου και την επίλυση όλων των προβλημάτων που τον ταλανίζουν. Αγωνιζόμαστε για μια προοδευτική προοπτική της κοινωνίας μας και της δημόσιας εκπαίδευσης που θα υπερασπίζεται τις αξίες, τις προτεραιότητες και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όλου του κόσμου της εργασίας.


Γιατί εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να ξεχωρίσουμε, συνάδελφέ μου από τον κόσμο,                    Εμείς αγωνιζόμαστε για να σμίξουμε τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου