Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Μόνο όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί μπορούμε- Αθήνα, 12-03-2015

Συνάδελφοι,
Ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών πολλές φορές σε κείμενά μας έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη ενότητας του κλάδου. Έχουμε δηλώσει ότι δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια. Προσπαθούμε καταθέτοντας προτάσεις μέσα από σύνθεση να δώσουμε λύση στα οξυμμένα προβλήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης.
Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τους εργαζόμενους και τη χώρα, η παράταξη των ΣΥΝΕΚ με ανακοίνωσή της επιλέγει να επιτεθεί σε συναδέλφους, καταλογίζοντάς τους απουσία από τους αγώνες τους κλάδου.
Οι εκατοντάδες εκπρόσωποι και οι χιλιάδες φίλοι και υποστηρικτές της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών βιώνουν οι ίδιοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι την σκληρή πολιτική λιτότητας, που εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα. Ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την διεκδίκηση όλων των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου.
Καλούμε, λοιπόν, την παράταξη των ΣΥΝΕΚ να μην δηλητηριάζουν τον εκπαιδευτικό κόσμο χάριν μιας μικροπαραταξιακής τακτικής εν όψει συνεδρίου.
Συνάδελφοι,
Ο αγώνας της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών δεν σταματάει με την εναλλαγή της κυβέρνησης.
Μην έχοντας βέβαια η παράταξη των ΣΥΝΕΚ επιχειρήματα πάνω στις προτάσεις και τις θέσεις της παράταξή μας προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως φιλικά προσκείμενους σε διάφορες κυβερνήσεις. Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών ποτέ δεν στήριξε κυβερνητικές αντιλαϊκές πολιτικές. Μάλιστα, στάθηκε σθεναρά απέναντι σε πολιτικές που εξαθλίωναν και συνεχίζουν να εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς όπως π.χ. το μισθολόγιο που δίνει 629 ευρώ στον νεοδιόριστο. Έχουμε την ελπίδα ότι και η παράταξη των ΣΥΝΕΚ στέκεται απέναντι σε τέτοιες κυβερνητικές πολιτικές λιτότητας. Τους καλούμε λοιπόν επιτέλους στο επόμενο κείμενο του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να καταγγείλουμε την προηγούμενη κυβέρνηση, την τωρινή κυβέρνηση και όποια άλλη κυβέρνηση δίνει τέτοιους μισθούς πείνας στους εκπαιδευτικούς και ασκεί πολιτική λιτότητας για το λαό. Διαφορετικά οι καταγγελίες τους είναι ανυπόστατες αν δεν είναι διολίσθηση σε κυβερνητική στήριξη και κομματικό συνδικαλισμό.
Συνάδελφοι,κανείς δεν μπορεί να αυτοαναγορευτεί σε τιμητή της αλήθειας και του πολιτικά ορθού. Η όποια παραταξιακή αυταρέσκεια δεν έχει σήμερα καμιά αξία. Αντίθετα απαιτούνται ενότητα στη βάση των εργαζομένων, ευρείες και ουσιαστικές πλειοψηφίες στα βασικά μας αιτήματα, στους μεγάλους μας στόχους.
Γιατί εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να ξεχωρίσουμε, συνάδελφέ μου από τον κόσμο,

Εμείς αγωνιζόμαστε για να σμίξουμε τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου