Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Πολιτικά και Συνδικαλιστικά παιχνίδια με τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων - Αθήνα, 21-05-2015

Συνάδελφοι,
την ώρα που η οικονομία της χώρας καταρρέει, τη στιγμή που ετοιμάζονται νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσει τους εκπαιδευτικούς.
Πρώτο δείγμα γραφής ήταν το "επείγον" νομοσχέδιο για το πώς θα επιλέγονται τα στελέχη της εκπαίδευσης. Τώρα προσπαθεί να στρέψει εκπαιδευτικούς κατά εκπαιδευτικών με το ζήτημα των μετατάξεων. Είναι ξεκάθαρο ότι ποτέ το Υπουργείο δεν είχε και δεν έχει σκοπό να εφαρμόσει την απαράδεκτη  «πρότασή του», για επιστροφή όλων των μεταταγμένων της Α/θμιας στη Β/θμια, που τεχνηέντως άφησε να διαρρεύσει μέσα από την άτυπη επιτροπή των μετατάξεων.
Σκοπός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι να χειραγωγήσει ψηφοθηρικά τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς από τη Β/μια στην Α/θμια Εκπ/ση. Αυτό θα γίνει λέγοντάς τους στο τέλος ότι τα όποια αρνητικά σενάρια από την «κακή» άτυπη επιτροπή, που το ίδιο έστησε κυριολεκτικά, δεν υιοθετήθηκαν και το «καλό» Υπουργείο σας «έσωσε».
Ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγείλει την «παράγκα» που είχε στηθεί στο Υπουργείο Παιδείας επί θητείας Αρβανιτόπουλου. Αυτή η «παράγκα» ευθύνεται για τις αδιαφανείς διαδικασίες των μετατάξεων και για την κατάργηση των ειδικοτήτων της ΤΕΕ.
Ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών ποτέ δε συναινέσαμε στο να συμμετέχει η ΟΛΜΕ σε μη θεσμοθετημένες άτυπες επιτροπές του εκάστοτε Υπουργού Παιδείας. Η ΟΛΜΕ των 90 χρόνων αγώνων δεν είναι για να συνδιαλέγεται με διάφορους συμβούλους των Υπουργών Παιδείας.
Συνάδελφοι,
ως Παράταξη είχαμε διαφωνήσει από την αρχή με τη σύσταση αυτής της άτυπης επιτροπής για τις μετατάξεις και τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ. Είχαμε καταγγείλει από το 2013 τη μη δημοσιοποίηση των πινάκων για τις μετατάξεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι:

ü  Το Υπουργείο οφείλει να τοποθετηθεί επίσημα προς την ΟΛΜΕ για τη θέση του στο συγκεκριμένο θέμα. Να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία της διαδικασίας των μετατάξεων και να ενεργήσει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που διέπει τη διαδικασία μεταθέσεων και μετατάξεων. Να συστήσει άμεσα οργανικές θέσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αρθούν οι αδικίες που έχουν συντελεστεί σε όλα τα επίπεδα.
Δυστυχώς όλες οι άλλες προτάσεις που γίνονται είναι για να χωρίσουν τους εκπαιδευτικούς σε στρατόπεδα, έτσι ώστε να τους εκμεταλλευτούν στη συνέχεια για ψηφοθηρικούς λόγους.
ü  Η ΟΛΜΕ οφείλει να μη συμμετέχει σε καμιά διαδικασία και να μη δεχθεί  καμία ενέργεια από την πλευρά του Υπουργείου, αν πρώτα δεν ελεγχθούν και δε δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία της  διαδικασίας των μετατάξεων.
ü  Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων.

Γιατί εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να ξεχωρίσουμε, συνάδελφέ μου από τον κόσμο,
Εμείς αγωνιζόμαστε για να σμίξουμε τον κόσμο


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου