Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Σκέφτομαι και δεν κραυγάζω - Αθήνα, 29-07-2015

Συνάδελφοι,

απευθυνόμαστε σε όλους συλλογικά και στον καθένα ξεχωριστά. Αυτήν την ώρα που όλα φαίνονται μαύρα και χρεοκοπημένα, αυτήν την ώρα που οι αυταπάτες μας τελειώνουν και τα ψέματα τους μεγαλώνουν: τώρα οφείλουμε να μην κραυγάσουμε! Τώρα οφείλουμε να σκεφτούμε, να κάνουμε διάλογο και επιτέλους ως οργανωμένος κλάδος να προτείνουμε λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης και όχι μόνο. Είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι οι άναρθρες κραυγές χωρίς κανένα περιεχόμενο και σχεδιασμό δεν οδηγούν πουθενά. 

Απευθυνόμενοι, προς την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. τους ενημερώνουμε ότι το δημόσιο σχολείο δεν είναι parking παιδιών, ώστε να προτείνουν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν καμιά δυο ώρες παραπάνω baby sitting. Αντίθετα στο δημόσιο σχολείο πρέπει να επιτελείται εκπαιδευτικό έργο υψηλής ποιότητας η οποία δε συμβαδίζει με την περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.
Απευθυνόμενοι προς το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., στο οποίο δε συμμετέχουμε, προτείνουμε, αφού σπάσει τη σιωπή του αλλάζοντας την αναχρονιστική ρητορεία του παρελθόντος και τις ξεπερασμένες παλαιοσυνδικαλιστικές πρακτικές να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για να καταθέσει ρεαλιστικές σύγχρονες προτάσεις πάνω σε όλα τα ζητήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Συνάδελφοι,

τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! Τώρα είναι η ώρα για πράξεις. Σας καλούμε όλους, μέσα από την ενεργή συμμετοχή σας και τις προτάσεις σας να αλλάξουμε τη Δημόσια Εκπαίδευση προς όφελος της κοινωνίας και των παιδιών μας. Να επενδύσουμε σε μια Νέα Συνδικαλιστική κουλτούρα που θα προάγει τον διάλογο. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου