Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Για τον Θεόφιλο Σακαλίδη - Αθήνα, 01 - 11 - 2015

          Σε   ειδική  εκδήλωση  που  πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 27/10/2015, στο  Γυμνάσιο Λυκειακές  Τάξεις   της  Καλλιθέας  Ελασσόνας και   σε κλίμα  ιδιαίτερης συγκίνησης, τιμήθηκε  ο συνάδελφος (καθηγητής μαθηματικός)  Θεόφιλος  Σακαλίδης.  Το  χωριό  από  το  οποίο  κατάγονταν  και  η  εκπαιδευτική  κοινότητα   της  περιοχής   τίμησαν   τον  καθηγητή,  τον  συνδικαλιστή,  τον  άνθρωπο  που  τόσο  γρήγορα  «έφυγε»  από  κοντά  μας  πριν  ένα  χρόνο  το  2014.
          Με  απόφαση  του  υπουργού  Παιδείας και ύστερα από σχετική πρόταση του συλλόγου διδασκόντων  του  συγκεκριμένου  σχολείου και  σε  αναγνώριση   της συνδικαλιστικής του δράσης και της προσφοράς του  στους αγώνες  για τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, το Γυμνάσιο Λυκειακές  Τάξεις  Καλλιθέας  μετονομάζεται  σε  “Θεόφιλος Σακαλίδης” .
          Ο Θεόφιλος Σακαλίδης διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας και Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ)  και αιρετός του κλάδου των καθηγητών στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ). Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΚ καθηγητών και μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της σε όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής του πορείας.
          Στάθηκε δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τα προβλήματά τους με συνέπεια και ευθύνη, με όραμα και αξίες, με αφοσίωση στη συλλογική δράση υπηρετώντας με αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη τα δικαιώματα των συναδέλφων χωρίς καμία παραταξιακή διαφοροποίηση. Ήταν από εκείνους τους δάσκαλους - αγωνιστές που έκαναν δυσκολότατες διαδρομές και μάχονταν ακατάπαυστα για ένα δημοκρατικό και ανθρωπιστικό σχολείο. Ως αγωνιστής της κοινωνίας και της ζωής θα είναι φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους, τους νέους που έχουν να δώσουν σκληρούς αγώνες στη δύσκολη σημερινή εποχή για να πραγματοποιήσουν τα λαμπερά όνειρά τους. Ως αγνός εκφραστής της αξίας της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης θα είναι, μαζί με τα σοσιαλιστικά του ιδεώδη και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του, η πυξίδα στις διεκδικήσεις του κλάδου μας σε μία εποχή όπου τα δεδομένα γίνονται ζητούμενα.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
pek-de.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου