Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Σχετικά με το ψηφοδέλτιο της ΠΕΚ για το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής και την διοικητική «νομιμότητα» του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης - Αθήνα 11/10/2016


Στις 26/9, υποβλήθηκαν στην ΟΛΜΕ τα ψηφοδέλτια της ΠΕΚ (Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών) για το ΚΥΣΔΕ και το ΑΠΥΣΔΕ προκειμένου να διαβιβαστούν στο Υπουργείο και στην Περιφέρεια Αττικής αντίστοιχα.
Από λάθος της Παράταξής μας, στο ψηφοδέλτιο του ΑΠΥΣΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ δεν συμπεριλήφθηκαν  τα ονόματα τριών συναδέλφων από μία συγκεκριμένη  περιοχή της Αττικής.
Το λάθος έγινε αντιληπτό  την Παρασκευή 30/9.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Περιφερειακός Δ/ντης κ. Λόντος, ζήτησε να σταλεί  το ανακοινοποιημένο ψηφοδέλτιο από το mail της ΟΛΜΕ, πράγμα που έγινε.
Την επόμενη ημέρα ο Περιφερειακός Δ/ντης κ. Λόντος,  με το υπ.αρ. Φ.31/14809/03 - 10 – 2016  έγγραφό του προς την ΟΛΜΕ, ζήτησε να «αποσταλεί το εν λόγω ψηφοδέλτιο με διαβιβαστικό».
Το Δ.Σ. της  Ο.Λ.Μ.Ε., σε συνεδρίασή του την ίδια ημέρα ενέκρινε ομόφωνα την αποστολή του διαβιβαστικού  στην Περιφέρεια και απέστειλε στις 4/10, τα τρία ονόματα των υποψηφίων που είχαν παραλειφθεί προκειμένου να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της ΠΕΚ για το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής.
Ο κ. Λόντος ενεργώντας με θαυμαστή διοικητική «νομιμότητα», απέρριψε την προσθήκη των ονομάτων, στέλνοντας την επόμενη ημέρα τα ψηφοδέλτια επικαιροποιημένα χωρίς να συμπεριλάβει τα τρία ονόματα των υποψηφίων της ΠΕΚ, τα οποία ό ίδιος είχε ζητήσει να του σταλούν με επίσημο διαβιβαστικό (!!!) από την ΟΛΜΕ.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον Περιφερειακό Δ/ντη κ. Λόντο, είναι τα εξής:

1. Γιατί  ζήτησε δύο φορές την αποστολή της ανακοινοποίησης από την ΟΛΜΕ, -τη δεύτερη μάλιστα με επίσημο διαβιβαστικό-,  αν είχε από την αρχή σκοπό να απορρίψει την προσθήκη των ονομάτων των τριών υποψηφίων;
2. Θεωρεί άραγε ότι εξαντλώντας τα όρια της διοικητικής αυστηρότητας, εξυπηρετεί κάποιους και ποιους;
        Είναι προφανές ότι τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απέκτησαν σε  ελάχιστο χρόνο έναν εξαίρετο διοικητικό αυταρχισμό, που δύσκολα κάποιος συναντούσε στο χώρο τουλάχιστον της εκπαίδευσης, απέναντι στις συλλογικές λειτουργίες του εκπαιδευτικού κινήματος. Η εν λόγω μικροκομματική αντίληψη και πρακτική του Περιφερειακού Διευθυντή δυστυχώς παραπέμπει σε γενικότερες θεωρήσεις απαξίωσης των συνδικαλιστικών οργάνων και των συλλογικών παρατάξεων.
 Πρόκειται για φαινόμενο παρακμής ντυμένο με ρούχα τυπικότητας, που παραβλέπει την ουσία των πραγμάτων, γιατί έτσι μπορεί να συμφέρει αυτούς που τον τοποθέτησαν στη θέση του. Αλλά είναι και μια ομολογία ήττας της πολιτικής που υπηρετεί, της πολιτικής που δεν μπορεί να σωθεί από ένα «πάθος νομιμότητας», όταν η άκρως νεοφιλελεύθερη, ταξική και μνημονιακή γενικότερη πολιτική καταρρέει επιφέροντας δυστυχώς και την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Καταγγέλλουμε τη μικροκομματική πρακτική του Περιφερειακού Διευθυντή ως ένα χαρακτηριστικό δείγμα διοικητικού αυταρχισμού, που δυστυχώς απαξιώνει και την ουσία της συλλογικότητάς μας!



ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου